Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Суджук с гъби и бял сос

Суджук с гъби и бял сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Суджук с гъби и бял сос
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
24/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Страхотна манджичка, в която има и гъби, и суджук, и вкусен бял сос за завършен на чудесната и апетитна чиния"

Необходими Продукти

  • суджук - 3 бр. домашен
  • гъби - 250 - 300 г пресни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате суджука на парченца. Почиствате гъбите и ги нарязваме.

В тенджера загрейте олиото, задушете лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавете суджука и гъбите, разбъркайте.

Налейте вода, прибавете подправките на вкус - сол, черен пипер и чубрица. Оставете да къкри.

В купа сложете две супени лъжици брашно и размийте с малко вода. Прибавете брашното към суджука и разбъркайте, да не останат бучки.

Оставете на котлона, докато се сгъсти. Вкусната манджа е идеална възможност да използвате останал по-стар суджук.

Суджукът с гъби и бял сос е чудно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: