Свинско със зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
06/12/2019
"Рецептата за свинско с кисело зеле се приготвя почти от всяка българска домакиня с малки вариации, през зимните месеци, когато във българска къща има по каца с кисело зеле. Затова не можем да не ви споделим тази класическа българска рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181 498
  • Преглеждания за месеца4125
  • Преглеждания за седмицата1353
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета.

Зелето се нарязва на ситно и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли.

Лукът и морковът се режат на ситно.

Месото се изпържва в загрята мазнина. Към него се прибавят лукът и морковът.

Като се задушат, се слага червеният пипер, разбърква се и се изсипва зелето.

Налива се около 1 ч.ч. вода и зелето с месо се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква леко, като се внимава да не се разкашка зелето.

Доматите се настъргват и се прибавят към ястието, когато вече и зелето, и месото са готови. Добавят се и подправките.

Свинско със зеле се оставя да ври, докато остане на мазнина.

Любимата селска гозба се поръсва с магданоз.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 31
4 7
3 9
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
никнай
26.02.2016 22:57
Перфрктно. Ако се остави чубрицата и се замени с дафинов лист цена няма да има.

За любителите на по-киселичкото - пролетно време към прясното зеле баба ми слагаше зелени кисели джанки - ама истенски киселяци ....
4
0
Мария Детева
Мария Детева
10.12.2015 18:12
може да добавите и една или две люти чушки, - хубаво е да се запече леко ястието във фурната за 20-тина минути, ако може в глинен гювеч вкуса му става невероятен...
2
0
вкусно
вкусно
30.01.2014 16:55
Извинете, но какво трябва да е свинското месо? Продават едно т.нар. "за готвене", с него ще стане ли, понеже ми се стори някак си жилаво. Новак съм в кухнята и за това задавам подобни въпроси.Благодаря!
4
0
никнай
никнай
26.02.2016 22:52
За свинско със зеле за предпочитане е по-мазно месо с кокал - ребърца например или свински коремчета (бекон).
0
0
Велко
Велко
15.01.2015 03:35
Точно това е месото!Води се свински бут или свинско шоу.По принцип се слага първо месото да поври след като е загърбено за около 30мин.И тогава се добавя овкусеното зеле! :-)
0
4