Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парчета.
Зелето се нарязва на ситно и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли.
Лукът и морковът се режат на ситно.
Месото се изпържва в загрята мазнина. Към него се прибавят лукът и морковът.
Като се задушат, се слага червеният пипер, разбърква се и се изсипва зелето.
Налива се около 1 ч.ч. вода и зелето с месо се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква леко, като се внимава да не се разкашка зелето.
Доматите се настъргват и се прибавят към ястието, когато вече и зелето, и месото са готови. Добавят се и подправките.
Свинско със зеле се оставя да ври, докато остане на мазнина.
Любимата селска гозба се поръсва с магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни изпитани рецепти за свинско със зеле или свинско с кисело зеле.
Коментари
За любителите на по-киселичкото - пролетно време към прясното зеле баба ми слагаше зелени кисели джанки - ама истенски киселяци ....