Нарязвам си киселото зеле като добавям червен и черен пипер на зърна и обезкостено джоланче с малко осмянка нарязани на хапки и в купата на къра под налягане за 50 Мин.За мен другото е конпромис.
15.03.2024 07:15
Анонимен
Свинско със кисело зеле,, коледно зеле,, 1 кг врат нарязан по на едричко ако ви се не види може и повечко Сена рязва и малко сланина или тлъсто месец слага се заедно леко се запържва до загар, слет това се слага зелето и то да се запържиш само да поеме мазнината може да сипете повечко олио зелето обича мазнина доливатес вода толкова вода, че зелето да потъне добре,, като поври половин час се слагат 1 голяма глава чесън дафинов лист чубрица сминдух малко джоджен леко промешаиипрецени за вода да долееш натих огън като стане готово или остане на мзнинка отгоре сложете червеният и черният пипер обезателно печена чушкапо желание оште 10 ми нути по капак исканата с червеното винце, а на края здраве му кажи.
16.12.2023 21:59
1
1
Анонимен
Стига с тая чубрица, бе! Зеле с чубрица! Някои хора си мислят, че, като нахакат чубрица на всяка манджа, и тя става особено "българска"!
09.06.2023 11:48
7
никнай
Перфрктно. Ако се остави чубрицата и се замени с дафинов лист цена няма да има.
За любителите на по-киселичкото - пролетно време към прясното зеле баба ми слагаше зелени кисели джанки - ама истенски киселяци ....
26.02.2016 22:57
7
Мария Детева
може да добавите и една или две люти чушки, - хубаво е да се запече леко ястието във фурната за 20-тина минути, ако може в глинен гювеч вкуса му става невероятен...
10.12.2015 18:12
4
вкусно
Извинете, но какво трябва да е свинското месо? Продават едно т.нар. "за готвене", с него ще стане ли, понеже ми се стори някак си жилаво. Новак съм в кухнята и за това задавам подобни въпроси.Благодаря!
30.01.2014 16:55
4
2
никнай
За свинско със зеле за предпочитане е по-мазно месо с кокал - ребърца например или свински коремчета (бекон).
26.02.2016 22:52
Велко
Точно това е месото!Води се свински бут или свинско шоу.По принцип се слага първо месото да поври след като е загърбено за около 30мин.И тогава се добавя овкусеното зеле! :-)
15.01.2015 03:35
4
цветито
Аз добавих и лимонтузо , и така вкуса стана по приятен.
12.10.2013 06:49
3
Невена
@Стефко никъде не пише, нищо за кисело зеле...
03.07.2013 11:39
9
1
Стефко
Домати на кисело зеле не се слагат !
03.02.2013 18:00
9
4
мюмюн
напрао вдигам прахуляк
07.01.2013 16:24
1
1
аноним
ммм, става перфектно
09.11.2012 20:00
1
Биби
Аз добавих чесън и копър, превъзходно е!!!:)
27.09.2012 13:26
3
3
Боби
Супер е! 4-5мин. котлона на макс с месото, 2-3 минути на половина с лука и морковките, и 15-20мин на 1 като задуших с зеленцето, разбърках 3-4 пъти.. стана приказка!
14.09.2012 00:26
2
2
Боги
припегючено ощи по хубажо
20.01.2012 15:00
1
ГГ
Попитали радио Ереван кое е основното ястие на българина. Радиото без да се замисля отговорило:Свинско със зеле!. На другата вечер уточнило: 5 % от българите ядат свинското, останалите 95 % само зелето.
31.10.2011 11:44
3
2
Гого
За пръв път го правя така и мисля, че ще им хареса на нашите.
За любителите на по-киселичкото - пролетно време към прясното зеле баба ми слагаше зелени кисели джанки - ама истенски киселяци ....