Начин на приготвяне
Смелете овесените ядки в кафемелачка.
Сложете в тенджера водата, олиото и солта.
След като водата заври, добавете овесените ядки наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине.
Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Прехвърлете тестото в пош и оформете около 20 топчета върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 °C първите 20 минути, след това намалете на 160 °C и печете още 20-30 минути.
Извадете мини еклерите и ги оставете да изстинат.
Разбъркайте маскарпонето, ванилията и еритрола с лъжица.
В другата купа разбийте с миксер сладкарската сметана и я добавете на части към маскарпонето.
Приберете нисковъглехидратен десерт с маскарпоне в хладилник за 30 минути.