Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с вилица или миксер. Добавяме в киселото мляко содата и бакпулвера, и разбъркваме, оставяме настрана да шупне и като е готова, прибавяме в купата.
Добавяме олиото и солта. Прибавяме овесените ядки, натрошеното предварително сирене. Добре е сиренето да е по-твърдичко.
Объркваме всичко много добре. Изсипваме сместа за тутманика в тава с диаметър 24-25 см. намазана с масло и поръсена с брашно.
Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност около 35 мин. Режем на парчета. Хапваме топъл с чаша айран.
Тутманик с овесени ядки - здравословен и много вкусен.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за мързелив тутманик, кекс с овесени ядки или палачинките ни с овесени ядки.