Начин на приготвяне
Зеленият лук се почиства от перата, измива се и се нарязва на ситно.
Старият лук се обелва и се реже на полумесеци.
Маслините се режат на половинки.
Печените чушки се режат на кубчета.
Гъбите се обелват и се режат на филийки.
В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се слагат всички продукти за плънката, освен чушките, те са печени и нямат нужда от обработка.
Оставят да се задушат, след което се добавят доматите и подправките.
Докато плънката се готви, кашкавалът се настъргва на фино ренде, а моцарелата се реже на кубчета. В купа се смесват двата вида крема сирене и майонезата и се разбърква добре.
След като плънката е готова, на нейно място се слага тиган за палачинки да загрее.
Взимате една тортиля питка, мажете с крема от сирена, слагате от плънката по средата, малко печени чушки, кашкавал, моцарела и затваряте добре.
В загретия тиган, слагате малко масло и запичате тортилята от двете страни.
Така се процедира и с останалите пълнени питки.
Вкусни пълнени тортили - изключително бързо, вкусно и лесно ястие за почитателите на буритото и такосите.