Мутаки Шемахи

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Мутаки Шемахи
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Мутаки Шемахи може да сервираме с чай или кафе."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • пшенично брашно - 550 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • разтопено масло - 2 с.л.
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • мая - 15 г
  • За плънката
  • сладко от кайсии - 0.5 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в топлата сметана (28 градуса), добавете яйцето, пудрата захар, солта, олиото. Смесете всичко, добавете брашното и омесете тестото до получаване на хомогенна маса.

Престоява 1-1, 5 часа при температура 30 градуса да втаса.

Разделете тестото на 4 части.

От всяка част разточваме кръг с диаметър 23-26 см, разделяме го на 8 сегмента, на всеки триъгълник слагаме плънка и навиваме на тръбичка, като започваме от основата на триъгълника.

Печем кифличките при 180-200 градуса за 10-15 минути.

Мутаки Шемахи може да сервираме с любим чай или ароматно кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: