Начин на приготвяне
В купа се смесват пчелният мед и захарта. Добавят се ванилията, канелата и джинджифилът.
Добавят се яйцата при непрекъснато бъркане, след това и олиото. Сместа се бърка непрекъснато, докато стане гладка. Накрая се добавя и содата за хляб.
Постепенно се добавя пресятото брашно при непрекъснато бъркане, докато сместа стане трудна за бъркане.
Прехвърля се на набрашнения плот и се доомесва с ръце, като се добавя по малко брашно, докато тестото спре да лепне.
Трябва да се получи меко, лъскаво тесто, с което лесно се работи. Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение, за да не съхне, докато работите.
Отрязва се топче от него и се разточва с точилка върху набрашнения плот и с метални формички се изрязват сладките. Така се процедира с цялото тесто.
Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене и се пекат на умерена температура - около 160 градуса на средна решетка и включен вентилатор до порозовяване.