Коледни сладки с мас

Коледни сладки с мас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"Тайната съставка на коледните бисквити не е маста, а любовта, с която се приготвят"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мас - 6 с.л.
  • пудра захар - 110 г
  • ванилия
  • брашно - 500 г
  • какао - 2 с.л. равни
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • бакпулвер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с пудрата захар, бърка се с вилица. Добавя се ванилията, разтопена свинска мас, бакпулверът, които се разбърква, докато шупне в портокаловия сок и с брашното се замесва средно тесто, да не лепне.

Разделя се на две части, в едната се добавя какаото и хубаво се размесва, докато се оцвети равномерно. Оставя се тестото, покрито с фолио в хладилник за 20 минути.

Изрязва се кръгчета от бялото и кафявото тесто, като в средата се изрязва звезда. Разменят се местата на звездите, бялата в кафяво кръгче, а кафява в бяло кръгче.

Нареждат се в тава върху хартия за печене, печем в загрята фурна 180 градуса за 10 минути до леко порозовяване.

Поръсват се леко с пудра захар и може да се съхраняват в кутия до празниците.

Вкусни и хрипкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Bibi
Bibi
Страхотна рецепта! Много благодаря за споделената вкусотия!
18.12.2018 11:31
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Така е пипкави са, аз и другите маслени сладки местя като пъхна широк нож под тях за да я прехвърля. :) Но са ефекти ще ги пробвам. :)
11.12.2016 13:01
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Вили, като ги размениш не падат ли звездичките?
11.12.2016 10:40
1
1
Покажи всички подкоментари