Начин на приготвяне
В дълбока тенджера налейте вода до половината, добавете щипка сол и половината олио и оставете на котлона да заври. Почистете зеленият лук и пресният чесън и ги нарежете на ситно.
Моркова обелете и настържете на едро ренде. Гъбите обелете и нарежете на четвъртинки. В дълбок тиган, сгорещете останалото олио и в него задушете първо лукът, чесъна и моркова.
След това добавете и гъбите. Когато омекнат, добавете доматеното пюре, подправките и малко от водата на ригатоните. Когато водата заври, сложете пастата и варете до готовност.
Настържете чедъра и кашкавала и сложете по малко и от двете в соса. Когато ригатоните са готови, ги отцедете и ги прехвърлете в тава.
След това изсипете соса за пастата и разбъркайте. Отгоре подредете моцарела, като я късате или нарежете, както искате.
След което поръсете с кашкавал и чедър и запечете за 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят на кашкавала. След като са готови, сервирайте в чинии и настържете допълнително чедър отгоре. Да ви е сладко!
Ригатони с доматен сос и сирена поднесете, докато са още топли.