Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница по турски

Вита баница по турски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Вита баница по турски
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
29/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вита баница по турски е толкова мекичка и сочна, че ще ви се прииска да направите втора тава"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 600 г точени фини
  • За плънката
  • сирене - 250 г
  • извара - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л. + за намазване на тавата
  • кисело мляко - 300 г
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази турска баница сиренето се натроша на дребно в купа, в която ще се разбърква плънката.

Прибавя се изварата и яйцата.

Разбърква се много добре.

Киселото мляко с олиото се разбърква в малка купа, след което се прибавя към сиренето.

Плънката се разбърква много добре.

Корите се разстилат на плота, като се вземат две кори и се поставят една върху друга.

Върху горната кора се слага три лъжици от плънката, като се разпределят на три места по дължина на кората.

Кората се навива на руло и се нарежда в кръг в предварително намазана с олио тава, като се започва от средата на тавата.

Всички кори се навиват по същият начин, като се използват две кори за едно руло.

Яйцата за заливката се разбъркват много добре.

Прибавя се киселото мляко и олиото.

Сместа за витата баница се разбърква с тел до получаване на хомогенна смес.

Със сместа се залива домашната баницата.

Пече се вита баница по турски 50 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: