Начин на приготвяне
Предварително нарязаният лук се задушава в олио. Към него се добавят нарязаните на парченца чесън и домати.
Поръсва се с нарязания копър и останалите подправки.
Продуктите се разбъркват, оставят се да покъкрят 5 минути и се отдръпват от огъня.
Патладжанът се измива и почиства. Разрязва се на две половини и всяка от тях се запържва леко от двете страни в тиган.
Така обработеният патладжан се поставя в намаслена тава, като кожата му трябва да е от страната на съда. Получените лодки се пълнят с доматената плънка.
Пълнените патладжани се напръскват с лимонов сок и се поръсват с още подправки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.
Гарнират се с люти пържени чушки и се поднася.
Ястието Имамбаялдъ по турски на фурна е много вкусно.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за патладжан с доматен сос или нашите вкусни рулца от патладжан.
Коментари