Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с мента и извара

Пастички с мента и извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пастички с мента и извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
375 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 500 г
  • масло - 75 г
  • шоколад - 40 г
  • желатин - 2ч.л.
  • сметана - 1 и ½ ч.ч.
  • захар - ¼ ч.ч.
  • мента - 20 стръка
  • бисквити - 125 г шоколадови меки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листенцата мента се измиват, няколко се оставят настрани за украса, останалите се пасират. Осем високи стъклени чаши се постилат с прозрачно домакинско фолио отвътре и се оставят краищата да стърчат навън.

В блендер се смилат бисквитите с маслото и шоколада. Сместа се разпределя по равно в чашите, притиска се и се оставя за 30 минути в хладилника.

Желатинът се накисва в 2 супени лъжици вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Охлажда се леко.

Изварата се разбива с миксер, добавя се ментата и захарта. След това се добавя сметаната и желатинът и всичко внимателно се разбърква.

С тази смес се допълват чашите с бисквитена смес и се оставят в хладилника за 5 часа. Преди сервиране краищата на фолиото се издърпват, пастичките се вадят от чашите и се сервират, като се украсяват с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: