Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Месна сицилианска салата на скара

Месна сицилианска салата на скара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Месна сицилианска салата на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • босилек - 3 стръка
  • риган - 3 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • салата айсберг - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - ¼ ч.л.
  • за дресинга
  • бекон - 4 тънки резена
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет - 4 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се дресинг, като беконът се запържва до златисто. Вади се от тигана и се запържва брашното, като постепенно се добавят 100 милилитра вода, оцетът и захарта.

След като сместа се сгъсти, се добавя солта и черният пипер. Беконът се начупва на парченца и се добавя в дресинга. Чушките се режат на две по дължина и се отстраняват семките. Лукът се реже на шайби. Босилекът и риганът се режат на ситно.

Месото овалва в зелените подправки и се поръсва със сол. Пече се на скара, на която се слагат да се пекат лукът и чушките. Всичко се пече около 15 минути, като се обръща само веднъж.

Месото и чушките се нарязват по диагонал на тънки ленти. Салатата айсберг се накъсва и се разпределя в чинии. Отгоре се разпределят месото, чушките и лукът и всичко се полива с дресинга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: