Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на скара и шопска салата

Ципура на скара и шопска салата

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Ципура на скара и шопска салата
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Става ли дума за риба на скара, няма да сбъркате, като заложите на шопската салата - истинска класика"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 бр. около 400 - 450 г
  • за маринатата
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимони - 1/2 от лимона за сок
  • риган - щипка
  • чесън - 1 скилидка (пресована)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за гарнитура
  • краставици
  • домати
  • чушки
  • зелен лук
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и измива. Оставям да се отцеди добре от водата.

Смесвам съставките за маринатата за рибата (зехтин, черен пипер, лимонов сок, риган, чесън и сол) и намазвам рибата. Оставям да отлежи поне 30 минути на хладно.

Загрявам скарата, намазвам реотаните с олио обилно и слагам рибата да се изпече от двете страни. Ако скарата е на силна степен има опасност ципурата да изгори отвън, а отвътре да остане сурова.

Използвайте умерена температура на печене.

Сервирайте печената риба в елипсовидно плато, полята с готов лимонов дресинг(по желание), гарнирана с шопската салата и резен лимон.

Ципурата на скара и шопска салата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: