Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пилешки бутчета с аспержи и батат

Пилешки бутчета с аспержи и батат

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пилешки бутчета с аспержи и батат
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Поднесете пилешки бутчета с аспержи и батат гарнирано с печен батат и вкусни хрупкави аспержи."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • аспержи - 500 г млади свежи
  • масло от трюфел - - 20 мл
  • За маринатата
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • настъргана портокалова кора - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки ситно настърган
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За гарантиране
  • батат - 2 бр.
  • сол
  • канела - щипка
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте съставките за маринатата и намажете обилно бутчетата, оставете на страна за около 2.5 часа, да се мариноват.

През това време изчистете аспержите и бланширайте във вряща вода за две -три минути и веднага поставете в ледена вода за пет минути до пълно охлаждане, след което подсушете с кухненска салфетка, поставена върху чиния, поръсете с трюфелово масло.

Също така в отделна тава нарежете червени сладки картофи, подправете със сол, черен пипер, EV зехтин и канела и се пече за около 30-35 мин до омекване на батата.

Съдът с пилето и маринатата се покрива с фолио или капак и се пече в предварително загрята на 180°C фурна за 40 минути, след което се изважда и залива пилето с марината - сок и отново във фурната без капак до покафеняване 5-10 минути.

Поднесете пилешки бутчета с аспержи и батат гарнирани с печен батат и вкусни хрупкави аспержи.

Bon Аppetit!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: