Начин на приготвяне
Смесете и разбъркайте съставките за маринатата и намажете обилно бутчетата, оставете на страна за около 2.5 часа, да се мариноват.
През това време изчистете аспержите и бланширайте във вряща вода за две -три минути и веднага поставете в ледена вода за пет минути до пълно охлаждане, след което подсушете с кухненска салфетка, поставена върху чиния, поръсете с трюфелово масло.
Също така в отделна тава нарежете червени сладки картофи, подправете със сол, черен пипер, EV зехтин и канела и се пече за около 30-35 мин до омекване на батата.
Съдът с пилето и маринатата се покрива с фолио или капак и се пече в предварително загрята на 180°C фурна за 40 минути, след което се изважда и залива пилето с марината - сок и отново във фурната без капак до покафеняване 5-10 минути.
Поднесете пилешки бутчета с аспержи и батат гарнирани с печен батат и вкусни хрупкави аспержи.
Bon Аppetit!