Черешов сладкиш с бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Черешов сладкиш с бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"В сезона на черешите най-често си хапваме .... черешови сладкиши"

Необходими Продукти

  • череши - 300 г
  • кайсиев мармалад - 4 с.л.
  • бадеми - 50 г
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • за тестото
  • бадеми - 50 г
  • кафява захар - 100 г
  • портокали - 1бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 150 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва със захарта и ванилията. Добавят се яйцата и млякото. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчената смес. Портокалът се обелва и се нарязва на ситно. Добавя се в тестото. Добавя се солта и бадемовите ядки и всичко се разбърква.

Черешите се измиват, десетина се оставят за украса. Останалите се почистват от костилките. В намазана с мазнина тава се слага половината тесто и върху него се разпределят черешите. Намазва се с малко заквасена сметана.

Отгоре се слага останалото тесто и се пече 60 минути на 180 градуса. След като изстине, се намазва със загрят на слаб огън кайсиев мармалад. Поръсва се с бадемови ядки и се украсява с череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: