Начин на приготвяне
Маслото разбиваме на пяна със захарта, един по един добавяме жълтъците.
Между всеки жълтък сипваме по малко брашно и мляко. Добавяме лимоновата кора и лимоновия сок.
Накрая прибавяме и белтъците, разбити на сняг.
Леко разбъркваме сместа, за да не спадне, и изсипваме в намаслена и набрашнена кексова форма. Слагаме във фурната и леко запичаме.
Докато тестото още не е хванало коричка, нареждаме отгоре измитите и изчистени от костилките череши. Допичаме кекса.
Плодовият сладкиш се нарязва студен и се поръсва с ванилова захар.
Този сладкиш може да се приготви с ягоди, праскови, ябълкови резени, половинки сливи и гроздови зърна.
Черешовият сладкиш е готов.
Коментари