Черешов сладкиш

ВикторияВиктория
Новак
2194
Черешов сладкиш1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Толкова сочен, толкова ароматен и толкова неустоим може да е само черешоният сладкиш със свежи плодове, набрани направо от дървото"

Необходими Продукти

  • ванилена захар - 1 пакет (10 г)
  • череши - 250 г
  • бакпулвер - 2 пакетчета (10 г)
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 250 г, тип 500
  • захар - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разбиваме на пяна със захарта, един по един добавяме жълтъците.

Между всеки жълтък сипваме по малко брашно и мляко. Добавяме лимоновата кора и лимоновия сок.

Накрая прибавяме и белтъците, разбити на сняг.

Леко разбъркваме сместа, за да не спадне, и изсипваме в намаслена и набрашнена кексова форма. Слагаме във фурната и леко запичаме.

Докато тестото още не е хванало коричка, нареждаме отгоре измитите и изчистени от костилките череши. Допичаме кекса.

Плодовият сладкиш се нарязва студен и се поръсва с ванилова захар.

Този сладкиш може да се приготви с ягоди, праскови, ябълкови резени, половинки сливи и гроздови зърна.

Черешовият сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Аз съм правила сладкиши с ябълки, но и черешата е добър вариант.
09.02.2016 07:56
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Вкусен и чудесен за кафе с приятел ,а може да го хапнеш и сам :)
09.02.2016 06:59
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно! Обичам сладкиши с плодове.
07.02.2016 22:49
1