Начин на приготвяне
Измийте малините хубаво, оставете ги да се отцедят добре от водата и ги прехвърлете в голяма тава. Засипете ги със захарта и ги оставете да престоя така за 1 нощ.
На следващия ден добавете водата към малините и прехвърлете всичко в тенджера с широко дъно. Сложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността.
Варенето продължава, докато конфитюрът добие желаната гъстота - за около час и половина, като се бърка периодично. Добавете лимонтузуто, а пожелание и есенция с аромат на лимон или бадеми например. Доварете за няколко минути и снемете от котлона.
Разпределете конфитюра от малини в затоплени и леко намокрени бурканчета, затворете ги плътно и ги обърнете с капачката надолу, докато изстинат.