Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Кремсупа от фасул и скариди

Кремсупа от фасул и скариди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кремсупа от фасул и скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • боб - 400 г (сварен) зрял
  • скариди - 20 бр. (сварени)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 1 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Запържват се в зехтина на среден огън за 7 минути.

Бульонът се кипва. В тенджера се слагат лукът, чесънът, дафиновият лист, фасулът, заливат се с горещия бульон и се варят 10 минути, като се добавят сол и черен пипер.

Магданозът се реже на ситно и се смесва с галетата. В тази смес се овалват скаридите и се пекат 5 минути на 180 градуса до златисто.

Супата се пасира, кипва се отново и се разпределя в пет чинии, като във всяка се слагат по 4 скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: