Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с риба тон

Паста с риба тон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Паста с риба тон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Готови сме да комбинираме паста с почти всичко, но като че ли с риба тон ни е най-любима"

Необходими Продукти

  • спагети - 350 грама
  • домати - 2 броя или 3 с.л. доматено пюре
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 - 4 скилидки (обелени и нарязани на тънки ивички)
  • риган - 1 к. л.
  • магданоз - 1 кафена лъжица сушен, може и пресен
  • риба тон - 1 консерва отцедена
  • кашкавал - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете спагетите да се сварят с малко сол и капки зехтин.

През това време загрейте на котлона зехтина и сложете да се запържи чесъна, нарязан на малки парченца. Прибавете накълцаните на ситно домати или доматеното пюре.

Овкусете соса с подправките, оставете да се позапържи 10 минути и прибавете рибата тон. Махнете от котлона и настържете 70 грама кашкавал. Объркайте.

Поднесете в дълбока чиния, като върху спагетите разпределите соса. Може да гарнирате с листенца мента, както и с фино настъргани на ренде филийки кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само в България се ползва риба тон от консерва.
15.07.2021 20:28
marusya
marusya
Може да се сложи и малко сметана за готвене.
21.05.2011 10:14
3
2