Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Терин от пуешко и свинско месо

Терин от пуешко и свинско месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Терин от пуешко и свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг
  • свинско месо - 300 г
  • бекон - 150 г
  • сланина - 100 г пушена
  • хляб - 100 г бял
  • сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • бяло вино - 70 мл
  • джин - 40 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се нарязва на парченца и се залива със сметаната. Оставя се за 5 минути. Двата вида месо се смилат и се смесват. Яйцата се разбъркват с бялото вино и се добавя джинът. Хлябът и месото се измесват, добавя се солта и яйчената смес.

Всичко се измесва отново и се оставя в хладилника за 2 часа. В намазана със зехтин правоъгълна тясна форма се слагат резенчетата бекон така, че краищата им да висят отвън. Върху бекона се слага каймата и се покрива с висящите краища на бекона.

Пече се 5 минути на 220 градуса и 1 час на 160 градуса. Когато теринът е готов, от него изтича прозрачен сок при пробождане.

Ако сокът е розов, се покрива с фолио и се пече още 20 минути. Вади се от фурната, оставя се да почине 20 минути и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: