Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко месо по парижки

Пуешко месо по парижки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пуешко месо по парижки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 пуйка
  • лук - 3 глави, нарязан
  • доматено пюре - 1 супена лъжица
  • червен пипер
  • бульон - малко (може от кубче)
  • масло - 1 пакетче, краве
  • моркови - 4 бр.
  • целина - 1 глава, на кубчета
  • арпаджик - 100 г
  • зелен фасул
  • грах
  • гъби - 10 бр.
  • сол
  • картофи - 350 г
  • домати - 6 бр. едро нарязани
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се нарязва на големи правилни парчета и се запържва в част от маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържва дукът.

Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер. Връща се место и се залива с малко бульон, колкото да го покрие. Вари се на слаб огън до омекване.

Отделно се задушават в останалото масло нарязаните моркови и целина, а като поомекнат, се прибавя

арпаджикът.

След това се слагат зеленият фасул, разрязан на две, грахът и накрая гъбите. Задушават се. След като зеленчуците омекнат, се прибавя към месото.

Посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Около 1/2 час преди да е готово ястието, се прибавят картофите. Когато картофите поомекнат, се слагат доматите.

Ястието трябва да остане почти на мазнина. Готовото ястие се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: