Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Желиран шаран

Желиран шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Желиран шаран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Вкусно, красиво и изискано - желиран шаран"

Необходими Продукти

  • риба - шаран 500 гр.
  • лук - 80 гр.
  • червени чушки - 100 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. белтък
  • домати - 100 гр.
  • желатин - 5 гр.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана и извадете двете филета

Костите, главата и хайвера сварете за около час в малко вода. Добавете нарязаните чушки и домати.

Прецедете бульона, подправете го сьс сол и червен пипер, излейте го вьрху парчетата риба и сварете на слаб огън

Поставете изстиналата риба в дълбока чиния и я гарнирайте с филийки от твърдо сварени яйца, с ивици червени чушки и с хайвер.

Накиснете желатина в 1/2 чаена чаша студена вода.

За избистряне на рибния бульон разбийте белтъците с малко вода, изсипете ги в него и бийте непрекъснато с телта, докато бульонът заври.

Свалете тенджерата от огъня и изсипете накиснатия желатин. Прецедете бульона и облейте с него рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Григорова
Нина Григорова
Чудесни рецепти и много вкусни
02.06.2013 10:59
1