Начин на приготвяне
Овесените ядки се накисват в бадемовото мляко за 15 минути.
Към тях се добавя нарязан банан и всичко се блендира.
Сместа се разделя на две равни части. В едната от тях се добавят част от боровинките и отново се поставя в блендер.
Желатинът се разтваря според указанията на опаковката. Част от него се слага в едната смес, която е леко затоплена.
Излива се в 3 бурканчета /или чаши/ и се оставя в хладилник за 30 минути.
В затоплената боровинкова смес се добавя втората половна от желатина и се излива върху първия слой.
Отново се охлажда и след това здравословният желиран пудинг се декорира с парчета черен шоколад, мандарини и боровинки.
По желание можете да подсладите нежния пудинг на вкус преди желиране или когато десертът с овесени ядки е готов.