Начин на приготвяне
Накъсваме 5-6 листа от марулката и ги овкусяваме със сол, олио и оцет. Слагаме ги в еддата половина на чинията.
По същия начин правим и с репичките - режем, овкусяваме и ги разпределяме в чинията върху марулката.
Загряваме тиган на слаб огън. Моите котлони са с бутони със степени от 1 до 9, за Камамбера използвам 6-та.
Слагаме сиренето в тигана, както е цяло. Оставяме го да се позапече леко и обръщаме и от другата страна. Въртим го няколко пъти, за да не се спука.
То постепенно се разтопява отвътре и центърът омеква. За финал го обръщам право в тигана и го въртя, като колелце, за да запека и отстрани. Слагаме го в другата половина на чинията.
Заливаме печеното сирене обилно със сладко, за да се разтече.
Слагам и около него, защото много добре се получава комбинацията от сирене и сладко.
Поръсваме с нарязани бадеми и смокини върху сладкото и сервираме.
Печеният Камамбер със зелена салата е готов.