Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печен Камамбер със зелена салата

Печен Камамбер със зелена салата

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Печен Камамбер със зелена салата
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
1
"Страхотно предястие от печено сиренце, апетитно залято с любимото сладко"

Необходими Продукти

  • камамбер - 1 бр.
  • сладко от ягоди - боровинки или друго по избор
  • бадема - 3 - 4 бр.
  • фурми - 2 - 3 бр.
  • маруля - 1 бр.
  • репички - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме 5-6 листа от марулката и ги овкусяваме със сол, олио и оцет. Слагаме ги в еддата половина на чинията.

По същия начин правим и с репичките - режем, овкусяваме и ги разпределяме в чинията върху марулката.

Загряваме тиган на слаб огън. Моите котлони са с бутони със степени от 1 до 9, за Камамбера използвам 6-та.

Слагаме сиренето в тигана, както е цяло. Оставяме го да се позапече леко и обръщаме и от другата страна. Въртим го няколко пъти, за да не се спука.

То постепенно се разтопява отвътре и центърът омеква. За финал го обръщам право в тигана и го въртя, като колелце, за да запека и отстрани. Слагаме го в другата половина на чинията.

Заливаме печеното сирене обилно със сладко, за да се разтече.

Слагам и около него, защото много добре се получава комбинацията от сирене и сладко.

Поръсваме с нарязани бадеми и смокини върху сладкото и сервираме.

Печеният Камамбер със зелена салата е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: