Начин на приготвяне
Вкусна и изискана салата за празнични поводи!
Измийте добре свежите и крехки листенца валериана. Отцедете ги и сложете в салатена купа. Овкусете с дресинг, приготвен от изброените продукти.
Загрейте 1 лъжица зехтин на силен огън в малко тиганче с незалепващо покритие.
Когато се нагрее силно сложете сиренето камамбер и запечете до златист загар от всяка страна. Важно е то да е на стайна температура, за да омекне добре отвътре.
В същия тиган запечете и орехите, а след това сусама (за много кратко, за да не загори).
Положете плочката сирене върху зелената салата и отстрани разпръснете ядките и семената.
Върху камамбера полейте сладка малинова балсамова редукция. Може да я замените с малинов топинг, мед или сладко по ваш избор.
Поднесете на момента докато печеното сирене е още топло.
Зелената салата с Валериана и запечен Камамбер е готова.