Хавайски шишчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Хавайски шишчета1 / 2
27/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ананас - 1 консерва
  • вода - 1 с.л.
  • чушки - 2 бр. червени
  • пилешко месо - 800 г филе
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът, чушките и филето се режат на еднакви парчета.

Сокът от ананаса се смесва с оцета и захарта и се кипва.

Нишестето се смесва с водата и се добавя към ананасовия сок.

Вари се 2 минути до леко сгъстяване. С тази марината се слагат продуктите за половин час.

Върху шишчета се нанизват ананас, месо, чушки, поръсват се със сол. Пекат се на скара около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: