Начин на приготвяне
Първо, подготвяме скаридите. За по-лесно използвах замразени бланширани скариди. Разбира се, може и с пресни, но трябва да се почистят.
Запържваме скаридите. В загрят тиган слагаме маслото и след това редим скаридките, подправяме със сол и черен пипер. Като придобият загар обръщаме от другата страна и добавяме пресован или наситнен чесън и лимонов сок.
В купа накъсваме листата айсберг и лука, омесваме и овкусяваме със сол, оцет и зехтин. Разпределяме салатата в 2 чинийки.
Нарязваме рулцата от раци и сушените домати и ги добавяме върху зелената салата.
Приготвяме си дресинг от изброените продукти и с лъжица разливаме върху айсберг със скариди и рулца от раци.
За финал си подреждаме скаридите и поръсваме с магданоз.