Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Авокадо, пълнено със скариди и рулца от раци

Авокадо, пълнено със скариди и рулца от раци

MarianeMariane
Джедай
5611k
Авокадо, пълнено със скариди и рулца от раци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Студено предястие, подходящо за скъпи гости, бели вина и заклети гурмани"

Необходими Продукти

  • авокадо - 4 бр.
  • рулца от раци - 400 г
  • скариди - 200 г обелени
  • сметана - 350 г заквасена
  • грейпфрути - 1/2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сос tабаско
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата от раци и обелените скариди се бланшират за 1-2 минути във вряла подсолена вода, отцеждат се добре и се нарязват на ситно. Грейпфрутът се почиства от ципите и също се нарязва на ситнo, като се оставя да се отцеди от излишния сок.

Продуктите се смесват, добавя се заквасената сметана, чесънът и 2-3 капки сос Табаско. Подправя се с копър, чесън и сол.

Разполовете авокадото, отстранете централната ядка и внимателно изгребете вътрешността с лъжица. Напръскайте получените черупки с лимонов сок, за да не потъмнеят. Отделете половината изгребано авокадо, нарежете го и го смесете с останалата плънка.

Напълнете черупките от авокадо. Изстудете за 1 час в хладилник и поднесете като предястие. По желание може за гарнирате с пресен магданоз или парченца филе от сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: