Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Класически английски скони

Класически английски скони

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Класически английски скони
Снимка: Juliya
1 / 3
28/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Класическите английски скони очакват домашното ви сладко и масълцето ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • краве масло - 60 г студено
  • прясно мляко - 150 мл студено
  • водка - 1 с.л. ракия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете сухите съставки в купата на блендера, добавете нарязаното на кубчета масло и блендирайте до получаването на трохи.

Добавете млякото и водката и блендирайте.

Изсипете получената лепкава смес върху набрашнения плот и доомесете меко тесто.

Увийте го във фолио и оставете за 15 минути да си почине.

След това разстелете тестото с ръцете до дебелина 2 см и изрежете кръгчета с 5-6 см диаметър за отделните скони.

Подредете малките хлебчета в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 220°С фурна за 10-15 минути.

Класическите английски скони са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: