Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин от пушена сьомга и хайвер

Терин от пушена сьомга и хайвер

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Терин от пушена сьомга и хайвер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пушена сьомга - 200 г
  • желатин - 20 г
  • бульон - 125 мл зеленчуков
  • сметана - 150 г
  • хайвер - 3 с.л. едрозърнест
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със 100 милилитра вода и се оставя да набъбне. Отцежда се и се разтваря в топлия бульон, без да завира. Охлажда се. Сметаната се разбива и се смесва с желатина. Сместа се разделя на 2 равни части.

Рибата се реже на ситно и се добавя половината желатинова смес. В продълговата форма се слага първо половината рибна смес, отгоре се слага другата половина от желатиновата смес.

В средата на желатиновата смес се прави продълговата вдлъбнатина и в нея се слага хайверът. Покрива се с остатъка от рибната смес. Формата се почуква в масата, за да излезе въздухът.

Покрива се с прозрачно фолио и се оставя за 4 часа в хладилника. Преди сервиране формата се топва в гореща вода за няколко секунди и се обръща върху продълговата чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: