Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Обърнато суши с хайвер от сьомга

Обърнато суши с хайвер от сьомга

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788755
Обърнато суши с хайвер от сьомга
Снимка: Evgenia
1 / 3
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Време е за домашно суши с хайвер от сьомга - кой би го отказал"

Необходими Продукти

  • нори - 2 броя кори за суши
  • ориз - 175 г, за суши Крина
  • вода - 250 мл
  • сьомга - 50 г пишена
  • краставици - няколко резена
  • крема сирене - 70 г Филаделфия
  • хайвер - от сьомга
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сусам
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза за суши под струя течаща, хладка вода за около 15 минути. Оставяме го да изсъхне за около час. После го варим в тенджера с капак.

Щом заври водата, намаляваме мощността на котлона до най-ниската степен и ври така, докато поеме водата. Отстраняваме ориза от котлона и го оставяме за 20 минути да се задуши.

Загряваме оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.

Преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме подложка от бамбук за редене на суши. Поставяме кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме я цялата с ориз и поръсваме със сусам.

Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, ред сьомга, ред краставица, ред крема сирене.

След което завиваме на стегнато руло. Режем с нож на малки рулца, които покриваме с хайвер от сьомга. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Оризът също разстиламе с мокри ръце. Поднасяме със соев сос.

Добър апетит с Обърнато суши с хайвер от сьомга!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: