Начин на приготвяне
Патладжаните и чушките изпичаме във фурната.
Преди да поставим патладжаните, ги пробождаме на няколко места с вилица.
След като са се изпекли ги обелваме и нарязваме на не много ситни парчета.
Обелваме си доматите, почистваме скилидките чесън от люспите. Нарязваме на ситно.
Приготвяме купа, в която поставяме всички продукти.
Можем с помощта на миксер да разбием всичко, докато станат на гъста каша, а може да оставим кьопоолуто и така.
Овкусяваме със зехтина, оцета и солта на вкус.
Кьопоолуто по селски е готово.
В сезона на туршиите, опитай и другите ни рецепти за домашно кьопоолу, вкусен айвар или мариновани чушки в буркани.
Коментари