Начин на приготвяне
В средно голяма купа изсипваме всички продукти и разбърквам с бъркалка докато се получи хомогенна смес.
Готовата смес изсипваме в подходяща кутия и поставяме в хладилника, като оставяме да замръзне напълно.
Приготвяме си карамела. Захарта слагаме в дълбока малка тенджера.
Добавяме 2 супени лъжици вода, щипка сол и оставяме на котлона до образуването на светъл карамел.
Отмествате от котлона, изчаквате 2-3 минути и наливате 100 мл вода.
Отново връщаме на котлона и варим около 10 минути докато се образува гъст сироп.
Накрая прибавяме лимонената киселина и след минута сваляме от котлона.
Оставяме да се охлади карамелът и тогава прибираме в суха стъклена бутилка или бурканче.
Когато решим да сервираме домашния сладолед с карамел изваждаме кутията 5-10 минути на стайна температура.
Разпределяме сладоледа в подходящи купички и отгоре поръсваме с карамела.