Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Домашен сладолед с карамел и ядки

Домашен сладолед с карамел и ядки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Домашен сладолед с карамел и ядки1 / 2
07/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Най-вкусният сладолед, който ще опитате това лято - домашен сладолед с карамел и ядки"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка сложете захарта и водата на огъня и оставете да се карамелизира. Не е задължително да разбърквате, достатъчно е да разтърсвате съда от време на време.

Когато карамелът започне да променя своя цвят от златист към бледокафяв се изсипва млякото. Разбърквайте, докато карамелът се разтопи в млякото. Добавете канелата и оставете млякото да къкри 10-тина минути докато се сгъсти и изсипете ореховите ядки. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.

Сметаната се разбива старателно. Към нея се добавя горната смес и се разбъркват докато се смесят. Пресипете сместа в подходящ съд и сложете във фризера да се замразява.

Домашният сладолед се разбива няколко пъти, за да се избегне образуването на големи кристали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: