Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Земели с кашкавал

Земели с кашкавал

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Земели с кашкавал
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Много харесвам топлите сандвичи като този пълнен земел, а с чаша чай си пасват идеално!"

Необходими Продукти

  • земели - 4 хлебчета
  • кашкавал - 150 г нарязан или настърган
  • краве масло - 150 г
  • зелени чушки - 1 средно голяма
  • магданоз - 1 стрък
  • чубрица
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много харесвам топлите сандвичи, а с чаша чай си пасват идеално! Нека ви споделя една малко по-различна от класическата, но простичка рецепта за земели с кашкавал!

Вземам хлебчетата и ги разрязвам хоризонтално на две равни половини. Всяка една от тях намазвам обилно с краве масло.

Кашкавалът го нарязвам на тънки парченца или настъргвам на едро ренде.

Зелената чушка я измивам добре, почиствам от дръжката и семките и режа на кръгчета.

Разпределям ред кашкавал и ред чушка върху хлебчетата. Най-отгоре слагам нарязаният на едро магданоз и подправям с чубрицата и шарената сол.

Пека на 180 °C фурна за десетина минути. Изваждам и сервирам, като гарнитура си нарязвам малко луканка.

Много вкусен пълнен хляб - направете си ги и няма да съжалявате!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: