Начин на приготвяне
В част от пресятото брашно се поставят маята, захарта и солта. Разбърква се с лъжица хубаво.
След това се прави кладенче и там се изсипва топлата вода. Постепенно се добавя още от брашното и се омесва средно меко и еластично тесто.
Накрая на месеното тестото се разтегля напред, излива се олиото и
тестото се доомесва до поемането му.
Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса на топло - до удвояване
на обема му.
Когато тестото е готово, то се прави на руло и от него се отрязват равни части-
оформят се топчета, малко по-големи от орех.
Всяко топче се нарязва лек три-четири пъти от средата към края.
Тавата с питките се покрива под кърпа за около 30 минути. След това с четка питките се намазват със жълтъка.
По желание могат да се поръсят със сусам.
Пекат се на 180 градуса за около 20-25 минути.