Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Земели с лимец

Земели с лимец

Земели с лимец
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусни земелчета с брашно от лимец"

Необходими Продукти

  • лимец - 1 с.л. счукан
  • брашно от лимец - 200 г
  • грахамово брашно - 100 г
  • брашно - 200 г
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • сол - 1/2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително лимеца в студена вода за около 30 минути, след което го отцедете от водата.

Разтворете маята в хладка вода и я оставете на топло, за да шупне.

Смесете брашното в купа. Добавете останалите съставки и долейте хладка вода до замесването на меко тесто.

Завийте тестото и го оставете на топло да почива и да втаса.

Готовото тесто разделете на осем топчета.

Намазнете си ръцете и оформете земелите.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Разрежете повърхността им на кръст, с помощта на остър нож.

Изпечете хлебчетата в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Земелите с лимец са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: