Заек с кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
11/05/2010
"Ароматен заек на фурна, както баба го приготвяше - с кисело мляко и вкусна плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 960
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнен Заек

Начин на приготвяне

Цял заек почистен, свяряваме вътрешностите и правим от тях пълнеж със ориз.

Напълва се заека, намазва се обилно с масло, зашива се и се поставя в тавичка на която дъното е покрито със скара.

Добавяме отдолу вода и печем около 1, 5 час на умерена фурна, след това изваждаме заека и го покриваме с 2 кофички кисело мляко 3%. Пече се докато се получи бежова коричка.

Пълнежът може да се направи с ориз, 1 глава лук и вътрешностите на заека.

Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
15.98 лв.
Виж ››

Какво ви душа иска, това може да сготвите в новата си правоъгълна тава. С удобни размери и емайлирано покритие, което не абсорбира миризмите от храните. Тавата има свежа декорация и се почиства лесно.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Глория
Глория
25.02.2012 17:54
Пако, не искам аз да Ви обиждам, но преди да коментирате се запознайте с кухнята на различните страни. Заекът на кубински се приготвя с прясно, НЕ кисело мляко!
0
0
Пако
Пако
25.02.2012 01:00
Пепука, не искам да обиждам ниската ви кулинарна култура, но заек с кисело мляко и маринован заек по кубински са едно и също.
0
0
pepuca
pepuca
22.03.2011 13:23
А защо снимката на този заек е идентична с тази на маринования заек по кубински ?
0
0