Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и ги нарежете на едри парчета, чесъна - на цели скилидки.
Сложете ги в купа и овкусете с подправката, сол, черен пипер, чубрица и 4 с.л. олио. Разбъркайте добре и оставете настрани.
Нарежете заека на осем порции, овкусете със сол и черен пипер. Смесете брашното и галетата и оваляйте заека е тях.
В тиган сипете 4 с.л. олио и запържете до златисто месото.
Сложете в гювеч порциите, върху тях вече овкусените зеленчуци, налейте виното и около 300 мл вода.
Сложете гювеча във фурната и загрейте на 180 градуса. Печете до готовност на месото.
Сервирайте с нарязан магданоз.
Заекът със зеленчуци в гювеч е готов.
Коментари
Харесвам заешко, само че майка ми я прави по по-различен начин.