Начин на приготвяне
Сварете и обезкостете заешкото месо.
Нарежете лука, зеления лук и зеления чесън на ситно. Измийте чушките, почистете от семето и също нарежете на ситно.
В тенджера сложете олио за запържване. След като се с горещи олиото, добавете лука, зеления лук и чесъна да се запържват.
След това добавете двата вида чушки и налейте съвсем малко водичка, за да може да омекнат зеленчуците.
Когато са готови, сложете подправките и брашно около 1-2 с.л., разбъркайте и налейте от заешкия бульон. Оставете селската яхния на слаб огън да къкри.
След около 10 мин, след като е повряла яхнията със заешко, сложете заешкото месо.
Гответе селската яхния със заешко месо на слаб огън до готовност.
Когато сервирате вкусната яхния, нарежете пресен магданоз и поднесете топлата яхния.
Страхотна селска яхния със заешко месо!
Коментари