Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Яхния»Селска яхния с заешко месо

Селска яхния с заешко месо

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Селска яхния с заешко месо
Снимка: Иивинка
1 / 4
22/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Селска яхния с заешко месо, която хапваме до насита"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г
  • зелен лук - 5 стръка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. /1/2 зелена и 1/2 червена/
  • зелен чесън - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - за запържване
  • магданоз - пресен
  • бульон - от заешкото месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете заешкото месо.

Нарежете лука, зеления лук и зеления чесън на ситно. Измийте чушките, почистете от семето и също нарежете на ситно.

В тенджера сложете олио за запържване. След като се с горещи олиото, добавете лука, зеления лук и чесъна да се запържват.

След това добавете двата вида чушки и налейте съвсем малко водичка, за да може да омекнат зеленчуците.

Когато са готови, сложете подправките и брашно около 1-2 с.л., разбъркайте и налейте от заешкия бульон. Оставете селската яхния на слаб огън да къкри.

След около 10 мин, след като е повряла яхнията със заешко, сложете заешкото месо.

Гответе селската яхния със заешко месо на слаб огън до готовност.

Когато сервирате вкусната яхния, нарежете пресен магданоз и поднесете топлата яхния.

Страхотна селска яхния със заешко месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Щом сте яли до насита,значи си е било ядене,а не просто хапване.Хапване е ,когато е набързо,на крак..
27.09.2021 23:22
1