Начин на приготвяне
Ще споделя с вас един страхотен летен вариант на панирани тиквички на фурна, като се получиха супер хрупкави и изкусително вкусни! Доста здравословна рецепта, защото не са пържени. А сосът Дзадзики към тях е перфектната комбинация!
Измиваме добре тиквичките и ги нарязваме на две. След което режем на половинки и всяка половинка нарязваме на още две. Слагаме тиквичките в купа и осоляваме хубаво. Разбъркваме добре, така че солта да полепне по всички тиквички.
В отделна купа слагаме царевичното брашно, добавяме червения пипер, малко сол и разбъркаме сместа. След което започваме да прибавяме и малко вода. Продължаваме да бъркаме до получаването на хомогенна, не много рядка каша. Ще я използваме за потапяне на тиквичките, преди овалването в галетата. Изсипваме и пакетчето галета в подходяща чинийка.
Покриваме тавата на фурната с хартия за печене. Започваме да потапяме парчетата тиквички в кашата, а след това в галетата и редим в тавата за печене. Повтаряме процеса с всички останали бъдещи панирани тиквички.
След което поливаме вече наредените тиквички в тавата с малко олио. Слагаме на 200 °C фурна и печем тиквичките до златист загар и хрупкавост.
След което се захващаме с направата на соса Дзадзики към тях. Изсипваме в купичка киселото мляко, прибавяме малко сол към него и олио.
Нарязваме на ситно копъра, добавяме и него и с преса за чесън намачкваме скилидките чесън и прибавяме и тях. Измиваме добре краставицата, като лично аз предпочитам да я нарежа с кората, за запазване на свежестта и вкусовете ѝ.
Нарязваме на кубчета и слагаме и нея в сместа с киселото мляко, след което разбъркваме добре. Сервираме тиквичките в чиния и добавяме от млечния сос към тях.
Става много вкусно. Да ви е сладко!