Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и нарязват на тънки филийки или пръчици. Поръсват се със сол и се поставят върху няколко листа кухненска хартия.
Отгоре също се покриват с няколко листа хартия и се оставят за около 20 минути така, за да може да се отцедят. Морковите също се нарязват на пръчици. В плитка чиния се смесват галетата, пармезана и ригана. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
В друга плитка чиния се изсипва брашното също овкусено със сол и черен пипер. В трета чиния разбиваме яйцата. Фурната се пуска да загрява на 200 градуса. Голяма тава покриваме с хартия за печене.
Овалваме тиквичките в брашно, потапят се в яйцето и след това в галетата. Разпределят се в тавата и се пекат около 30 минути до златист цвят и хрупкава коричка.
Поднасят се с млечен сос.