Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме тиквичките на ленти с дебелина 1 см на 1 см и дължина по предпочитание. Посоляваме ги с малко хималайска сол.
Подготвяме за панировката: в една купа пълнозърнестото брашно половин лъжичка хималайска сол, в друга купа - яйцата, и отделен съд царевичното брашно и царевичния грис.
Овалваме тиквичките първо в пълнозърнестото брашно, после в яйцата (като леко ги изтръскваме, за да стигнат за всички лентички) и накрая ги търкаляме в съда с царевичната суха смес.
Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене, и ги поръсваме с малко шарлан и на ситно нарязан пресен копър.
Печем на 250 градуса за 30-40 минути до хрупкава коричка и златист цвят.
Внимателно ги отлепяме от хартията и поднасяме панираните тиквички на фурна по желание със свежа млечна салата или веган разядка от тиквички!
Панирани тиквички с копър на фурна с необикновена панировка с пълнозърнесто и царевично брашно!
Чудно вкусно!