Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Перфектната баница с кайма и лук

Перфектната баница с кайма и лук

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
5259188338
Перфектната баница с кайма и лук
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 3
21/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусна баница с точени кори, кайма и лук за всеки мъжки вкус"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави кромид
  • праз - 2 стръка лук
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • кайма - 1 кг смес
  • сол - 2 щипки на вкус
  • черен пипер - 2 щипки млян на вкус
  • чубрица - 2 щипки сушена или риган
  • кори за баница - 1 опаковка фини точени
  • краве масло - 200 г
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида лук се нарязват на ситно и се запържват в тиган с предварително загрято олио.

Прибавя се ситно нарязания домат и каймата и сместа се разбърква добре.

Оставя се на бавен огън да се пържи, докато стане на трохи.

След това се добавят и подправките подправките и сместа се сваля от огъня.

Корите за баница се разстилат по две, в тава за печене с хартия за печене отдолу. Намазват се обилно с част от предварително разтопеното масло и се слагат отгоре по 2-3 супени лъжици от сместа с каймата и подправките.

Покриват се със следващата двойка намаслени кори, слага се отгоре от плънката и този процес продължава до изчерпване на корите и сместа.

След като вече е готова, баницата с кайма се разрязва на квадрати и отгоре се залива с останалата част от разтопеното масло.

Изпича се баницата с праз в умерено загрята фурна за 30 минути до зачервяване и поява на хрупкава коричка.

Докато още е топла, се нарязва и сервира и отгоре се поръсва с малко ароматна шарена сол.

Да ви е сладко с перфектната баница с кайма и лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: