Начин на приготвяне
Двата вида лук се нарязват на ситно и се запържват в тиган с предварително загрято олио.
Прибавя се ситно нарязания домат и каймата и сместа се разбърква добре.
Оставя се на бавен огън да се пържи, докато стане на трохи.
След това се добавят и подправките подправките и сместа се сваля от огъня.
Корите за баница се разстилат по две, в тава за печене с хартия за печене отдолу. Намазват се обилно с част от предварително разтопеното масло и се слагат отгоре по 2-3 супени лъжици от сместа с каймата и подправките.
Покриват се със следващата двойка намаслени кори, слага се отгоре от плънката и този процес продължава до изчерпване на корите и сместа.
След като вече е готова, баницата с кайма се разрязва на квадрати и отгоре се залива с останалата част от разтопеното масло.
Изпича се баницата с праз в умерено загрята фурна за 30 минути до зачервяване и поява на хрупкава коричка.
Докато още е топла, се нарязва и сервира и отгоре се поръсва с малко ароматна шарена сол.
Да ви е сладко с перфектната баница с кайма и лук!
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези предложения за вкусна баница с кайма, баница със сирене или другите ни ястия с кайма.