Начин на приготвяне
Разтапяме маслото. В купа разбиваме яйцата, натрошеното сирене.
В киселото мляко добавяме содата и разбъркваме, докато шупне. Прибавяме към яйцата.
Намазваме тавата за печене с малко масло.
Разстиламе 1 кора и намазваме с малко масло. Слагаме 1 кора отгоре и пак намазваме малко по краищата.
Сгъваме на 2 намазваме с малко масло и слагаме 2 -3 с.л. от яйчената смес.
Завиваме внимателно и слагаме в тавата, като завиваме от средата на тавата.
Повтаряме, докато свърши сместа.
Намазваме с малко масло цялата домашна вита баница и заливаме с 1 разбито яйце и малко газирана вода.
Печем на предварително загрята фурна на 160°C за 30-40 мин или докато се зачерви добре.
Оставяме да си почине 30 мин и може да сервираме перфектната лесна вита баница!