Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Плодова супа»Студена ябълкова супа с вино

Студена ябълкова супа с вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Студена ябълкова супа с вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ябълки - 1200 г
  • червено вино - 1500 мл
  • канела - 1 пръчица
  • бяло вино - 1 с.л.
  • франзела - ½ бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ягодово сладко - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от ябълките се обелват, отстранява се сърцевината, нарязват се на кубчета и се заливат с 3 чаши вода. Добавя се канелата, половината от червеното вино и всичко се вари, докато ябълките омекнат.

Всичко се пасира, добавят се две трети от захарта. Добавя се сладкото, всичко се кипва и се охлажда. Приготвят се кнедли, като останалите ябълки се обелват, настъргват се на ситно, добавя се бялото вино, останалата захар, яйцата и настъргана франзела. Получава се гъсто тесто.

Супата се разделя на две и едната половина се кипва. В нея се пуска с чаена лъжичка от тестото и кнедлите се варят 7 минути.

Изваждат се и се охлаждат. Двете половини от супата се смесват и се добавя останалото червено вино. След като се охлади, се пускат кнедлите и супата се сервира студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: